Referenties

Barcelona, september 2018

Op zoek naar een goede, ervaren, deskundige en lieve kraamhulp/slaapcoach: dan ben je bij Nel aan het juiste adres.

Na 4 dagen ziekenhuisopname kwam Nel bij ons thuis in Barcelona voor een week kraamhulp.

Ze verbleef in ons appartement en dat was heerlijk. Nel gaf meteen rust door ons veel uit te leggen over hoe we het beste rust en regelmaat bij onze zoon konden toepassen.

Daarbij hielp ze ons ook in de nacht waardoor wij konden slapen.

We mochten alles vragen en ze gaf ons hele fijne bruikbare praktische tips. Verder zorgde Nel voor het huishouden, de boodschappen, heerlijke maaltijden hele gezellige momenten.

Nel kan waanzinnig lekker koken en elke avond kregen we een heerlijk 2 gangenmenu. Haar appelcrumble is echt fantastisch!

Buiten de kraamzorg die zij ons bood hebben we met Nel hele fijne gesprekken gevoerd en elkaar beter leren kennen.

Dit waren waardevolle momenten die wij niet meer vergeten en we hopen dat we elkaar ook blijven zien.

Na de kraamtijd hebben we nog vragen mogen stellen wat heel prettig was. 

Nel is een warme, lieve, bijzondere vrouw en we zijn waanzinnig blij dat we haar als kraamhulp hebben gehad en haar hebben leren kennen. Kortom: het was voor ons een feestweek en Nel is een topvrouw!

Patrick en Rozemarijn.

 

Caïro, december 2016

Ons tweede kind is geboren op 25 november en omdat de ervaring met ons eerste kind zo zwaar was, hadden we besloten dat we hulp nodig hadden. Mijn vrouw is Egyptische en ik, haar man, ben Nederlander en in eerste instantie keken we vooral naar de Engelse stijl van een nanny/nurse. Maar toen mijn vrouw de Nederlandse kraamzorg in bedrijf zag na de geboorte van de dochter van mijn zus, gingen we kijken of dit mogelijk was in het buitenland. Wij kwamen vrijwel direct bij de site van Nel terecht en hebben meteen een afspraak gemaakt voor een kennismaking toen ik in Nederland was.

Daarbij had ik meteen een goed gevoel en na overleg met mijn vrouw besloten we om van de diensten van Nel gebruik te maken.

Nel kwam de dag nadat we uit het ziekenhuis terug kwamen en ze nam meteen het voortouw en liet ons goed weten wat ze ging doen. Dat was nodig want op dag 5 ging het eigenlijk nog niet goed met de borstvoeding en huilde onze zoon vrijwel de hele nacht.

Voor mijn vrouw was het in het begin lastig om zich te laten vertellen wat te doen en ze viel vaak in het patroon van ons eerste kind. Maar op het moment dat ze zag dat alles wat Nel vertelde ook daadwerkelijk gebeurde, was ze volledig overtuigd.

Nel voelde goed aan hoe wij ons voelden en greep in op de momenten dat wij de controle verloren. Haar rust, kunde, Nederlandse nuchterheid en zelfvertrouwen gaven ons het noodzakelijke gereedschap om ook na haar bezoek de routine rustig voort te zetten.

Nel is vriendelijk en was meteen een gewaardeerd lid van onze familie, we missen haar, maar na zes dagen wist zij al dat wij het vanaf daar goed konden redden. Onze zoon werd toen nog maar 1 keer per nacht wakker en zo konden wij dus goed doorslapen. Die rust geeft ons de kracht om het goed te doen. Het verschil met ons eerste kind is 180 graden en wij zijn Nel daar enorm dankbaar voor. Als we het over hadden kunnen doen hadden we haar ook voor ons eerste kind laten komen.

Wij raden Nel aan aan iedere Nederlander en/of anderlander die uitkijkt naar de komst van een nieuw kind.

Nogmaals bedankt Nel, Marc en Amal. 

 

 

 

Antalya, oktober 2016

Nadat wij Nel hadden laten weten dat onze zoon geboren was, heeft zij zo snel mogelijk een vlucht naar Antalya genomen.

De volgende dag mochten we haar al verwelkomen.

Het email contact van tevoren was erg prettig. Hierdoor wisten wij van tevoren al zo'n beetje wat de werkwijze van Nel zou zijn en of wij ons hierin konden vinden. Wij hadden de keuze om Nel in huis te nemen of een hotel te boeken. Onze voorkeur ging uit naar een hotel, maar achteraf hadden we ook voor de andere optie kunnen kiezen.

Nel is een fijn persoon om in huis te hebben die de zorg voor moeder en kind op de eerste plaats stelt.

Voor de vader wordt ook goed gezorgd, het huishouden en het koken neemt Nel allemaal op zich en ze moedigt je aan om lekker met z'n drieën rust te nemen.  

De kookkunsten van Nel zijn voortreffelijk, we hebben de hele week heerlijk gegeten. Na afloop een aantal gerechten ( lees: hele kookboek....) uit haar boekje gekopieerd om ze later zelf nog een keer te kunnen maken.

Qua verzorging voor onze (eerste) zoon hebben wij veel van Nel geleerd en heeft ze ons goed ondersteund bij bijvoorbeeld de borstvoeding die in het begin wat moeizaam ging.

Wij waren erg tevreden met de aanwezigheid van Nel en vonden het moeilijk om weer afscheid te moeten nemen.

Wij hopen Nel in de toekomst zeker nog een keer bij ons uit te kunnen nodigen.

Eveline en Wouter.

 

Londen, maart 2016

Met de komst  van een zoon was ons nieuwe gezin begonnen. En Nel was daar  om ons op te vangen vanaf het moment dat wij het ziekenhuis verlaten hadden.

Een grote opluchting dat er iemand  was die ons kon helpen bij de verzorging  van het nieuwe  mensje, onze vragen kon beantwoorden, stimuleerde en een helpende hand bood bij het geven van borstvoeding. Ook gaf ze deze week een feestelijk tintje  door haar gezellige aanwezigheid en culinaire kunsten.

We hebben Nel leren kennen als een lieve,  zorgzame en flexibele vrouw die met liefde  en expertise haar rol vervult als kraamverzorgende  en tegelijkertijd  ook oog heeft voor de behoeftes van kersverse ouders.

Heel fijn vonden wij het bijvoorbeeld  dat zij aanbood als “night-nurse”  de zorg voor onze zoon ’s nachts over te nemen zodat wij in een vermoeiende periode door een goede nachtrust konden bijtanken.  Het verblijf en de zorg van Nel hebben voor ons het verschil gemaakt in deze eerste kraamweek, wij kijken er met een heel tevreden gevoel op terug.

Christien en Rutger.

 

 

Istanbul, augustus 2014

Nel was hier bij ons in Istanbul vanaf 16 augustus 2014 na een spoedkeizersnede.

Ze was er al om mij thuis op te vangen en zo ook onze zoon. Nel is een ontspannen vrouw die het belangrijk vindt dat alle partijen tevreden zijn en zij bespreekt eerst alle wensen en verwachtingen. Ook nam zij veel onzekerheden weg, daar dit ons eerste kindje is. Ze hield ons in de gaten qua borstvoeding, rust en verzorging. Ook mijn man werd er meer dan voldoende in betrokken. Al met al is het een goede keuze geweest om de kraamhulp naar Istanbul te halen, het was een zeer aangename en ook gezellige week. Ze respecteerde onze privacy, vroeg naar speciale eetwensen, kookte heerlijk en was ook in voor een gezellige babbel.

Toen zij vertrok toch even stiekum een traantje gelaten. Wel voelden ons zelfverzekerd genoeg om de zorg van ons zoontje op ons te nemen.

 

Rome, april 2014

Bevallen in een vreemd land van je eerste kind leek ons een heel avontuur, met een hoop onzekerheden die het aanstaande ouderschap met zich meebrengt.

Daarom waren we blij verrast toen we via internet erachter kwamen dat er Nederlandse kraamzorg mogelijk is in het buitenland, Rome in ons geval.

Na een leuk eerste mailcontact hebben we Nel ontmoet in Nederland, waar we toen nog woonden. Het klikte direct, dus we kregen alle vertrouwen in ons buitenlandse bevallings-avontuur. Dat het in het Italiaanse ziekenhuis toch nog anders liep dan gepland, was een reden om Nel te vragen eerder te komen dan gepland. Nel deed hier absoluut niet moeilijk over en boekte direct een ticket om ons al in het ziekenhuis te komen helpen. Wat was het een verademing toen Nel zich bij

ons voegde in het ziekenhuis en binnen no-time waren we een sterk Nederlands team, te midden van de Italiaanse ziekenhuis hectiek.

De echte rust en het genieten van onze pasgeboren zoon kwam toen we weer thuis kwamen. Ruim een week werden we in de watten gelegd door Nel haar goede zorg en uitstekende kookkunsten en leerden we alles over de zorg voor een pasgeboren kind.

Het was heerlijk voor ons om Nel in huis te hebben, ze voelde aan als familie die je in het buitenland niet direct in de buurt hebt. We hadden veel plezier met Nel maar ze nam ook de tijd voor serieuze gesprekken. Dit was voor ons erg fijn, zeker gezien de onzekerheid die je tegenkomt als beginnende ouder. Helaas moesten we na een week weer afscheid nemen van Nel, maar een betere start hier in Rome met onze zoon hadden we ons niet kunnen wensen. Lieve Nel, dank voor al je goede zorgen, je was geweldig!

Elske, Thees en Marius 

Kaapstad, juli 2013

Na de bevalling van onze eerste is Nel een weekje in Parijs geweest wat enorm goed bevallen was. Dus toen ik zwanger van de tweede was en we inmiddels naar Zuid-Afrika waren verhuisd, was de keuze dan ook snel gemaakt. Nel “moest” komen!

Gelukkig was er plek in haar agenda. De bevalling is uiteindelijk een keizersnede geworden waardoor ik extra hulp nodig had, temeer omdat er al een dreumes van 2 rond liep en mijn man na 5 dagen op zakenreis moest. Gelukkig was Nel daar!

En wat heeft ze goed voor ons gezorgd. Jolie, onze oudste, was helemaal in haar nopjes met Nel en andersom ook. Ze nam me al het werk uit handen, verwende en verzorgde mij en de kleine daarnaast ook nog geweldig. Lekkere hapjes, goede maaltijden, maar ook een goed gesprek als het emotioneel soms wat zwaar werd voor mij. Echt, ik had niet geweten hoe ik anders deze eerste weken door had moeten komen. Niets was teveel voor haar. Mede door de hulp van Nel, haar fijne uitstraling en haar “hands on” mentaliteit, heb ik enorm genoten van mijn kraamtijd en ik weet dan ook zeker als zich een derde aandient……bellen we als eerste Nel!

Martijn en Heidi 

Amsterdam, The Netherlands April 2013

Our experience with Nel Visser was amazing- it totally exceeded our expectations. Her care, energy, attention and advice go far beyond what other parents tell me they experienced during their kraamzorg time. I would agree with all the other parents who wrote references on her site- we felt like we received 5-star attention. She is not only a professional nurse, but she’s also very caring about the wellbeing of both baby and parents, and she is intelligent, wise, flexible and FUN to have around. She’s a great cook and conversationalist! Not only did she take wonderful care of all of us during the time she was with us, but she also left us with some great advice for the future about raising a child (and some delicious recipes, and book and movie recommendations, and cleaning tips!). She was able to provide for us a relaxed and happy first week at home, which I think goes a long way to giving our baby a strong start, and making us confident in our roles as new parents. We will always remember the special time we had with Nel, and be grateful!

Anne, Pinaki and baby Paul

Augustus 2012 Le Beausset, Frankrijk  

Na ruim vijf maanden zwangerschap kwam ik erachter dat kraamzorg blijkbaar iets typisch Nederlands is. Hier in Frankrijk houden ze moeder en kind tussen de vier en zes dagen in het ziekenhuis. Een optie die ik helemaal niet zag zitten.

Op zoek naar mogelijkheden voor Nederlandse kraamzorg in het buitenland kwam ik al snel op de site van Nel terecht. Precies wat ik graag wilde, een Nederlands sprekende kraamhulp die je in je eigen taal met raad en daad bij kon staan, helemaal omdat het ons eerste kindje was. Vier maanden voordat ik zou bevallen van onze dochter Zara heb ik contact opgenomen met Nel. Gelukkig was Nel nog beschikbaar en wilde ze graag kraamzorg bij ons komen verlenen. In de tussentijd hebben we regelmatig mailcontact onderhouden. Een afspraak van te voren was wat ons betreft niet nodig, de mailwisseling verliep al zo soepel en prettig dat we direct het vertrouwen hadden dat het wel zou klikken tussen ons.

Op 4 augustus 2012 ben ik bevallen van onze kleine meid. Dezelfde dag heeft mijn man aan Nel laten weten dat we twee dagen later naar huis zouden komen.

De middag dat ik thuiskwam uit het ziekenhuis was Nel al bij ons in huis. Ze had ons bed al verschoond en de wieg voor de kleine zelfs al opgemaakt, Nel is iemand die absoluut niet stil zit. Binnen no time was ons huis omgetoverd in een vijf sterren kraamhotel. Nel zorgde voor het ontbijt, maakte tussendoor heerlijke vruchtenshake’s en ook het avond eten was elke keer weer een feest. Ze had zelfs haar eigen receptenboek bij zich! Behalve een keukenprinses is Nel een uiterst bekwame, doortastende kraamhulp met een luisterend oor. De zorg van Nel heeft onze verwachtingen absoluut overtroffen. Al snel leek het alsof we Nel al jaren kende. Een fijn, vertrouwd gevoel helemaal als je niet direct je familie en vrienden om je heen hebt. Voor ons staat in ieder geval vast dat bij een eventuele tweede Nel absoluut weer door ons wordt ingeschakeld. Lieve Nel ontzettend bedankt voor alle goede zorgen en vriendschap. Mocht u meer informatie wensen, Nel beschikt over onze gegevens. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Mark, Denise en Zara 

Goteborg/Zweden, Ingrid - Freek - Fedde & Ava

Kraamzorg is typisch Nederlands. Als je in het buitenland woont ontdek je dat Kraamzorg niet vanzelfsprekend is. Onze buitenlandse vrienden hadden er zelfs nog nooit van gehoord. Dat klinkt luxe. Een soort zuster die bij je thuiskomt en je in de eerste week op weg helpt. Het is inderdaad een luxe. Daarnaast is het prettig om iemand in huis te hebben die je kan bijstaan. Iemand waar je alles aan kunt vragen. Zelfs bij een tweede kindje heb je vragen. Hoe leg ik mijn kindje ook alweer goed in de wieg? Krijgt mijn kindje genoeg voeding? Groeit het goed? Nel hielp ons erg goed in de eerste week. Ze gaf ons de ruimte om het helemaal zelf te doen, maar ze stond klaar als we haar nodig hadden voor tips of een extra helpende hand. Ook heeft ze ons oudste kindje erg vertroeteld. Hij kwam ook zeker niets te kort. Als je in het buitenland woont heb je je eigen familie vaak niet om je heen. Het was dan ook erg prettig dat Nel de dag na de bevalling al bij ons op de stoep stond. In ons geval wilden we dat ze de dag erna zou arriveren omdat ik nog een dag en nacht in het ziekenhuis verbleef met onze pasgeboren dochter. Nel is erg flexibel en in overleg kan ze eerder of later komen. Of eventueel langer blijven. Haar flexibiliteit vonden we erg fijn. Onze kraamweek verliep vlekkeloos vandaar dat we ook echt hebben kunnen genieten van Nel’s heerlijke kookkunsten. Ze heeft ons echt in de watten gelegd. We kijken dan ook terug op een geweldige, relaxte week voor ons hele gezin. In ons geval werd de aangeboden Kraamzorg door Nel vergoed door onze zorgverzekeraar. Het is fantastisch dat het mogelijk is om Kraamzorg te ontvangen als je als Nederlandse in het buitenland woont. Nel voldoet aan alle verwachtingen die wij bij Kraamzorg hadden. Wij raden haar dan ook zeker aan en mochten wij in de toekomst voor een eventueel derde kindje Kraamzorg nodig hebben dan bellen wij Nel Visser. 

Carmel Valley, California

Vanwege onze ervaring met de vorige bevalling, kraamzorg en de lastige periode daarna en ons net opgestarte verblijf in Amerika zonder familie om ons heen, wilden we heel graag kraamzorg in huis halen. Na het vinden van 3 kraambureaus sprong Nel er direct uit door haar persoonlijke benadering en haar flexibele opstelling t.a.v. de onzekere financiële afwikkeling. Al vanaf het eerste email contact voelde het heel vertrouwd en vanaf de eerste ontmoeting bleek dit gevoel terecht.

Omdat ik zelf als verloskundige in Nederland werkzaam ben geweest, kan ik met recht zeggen dat Nel erin geslaagd is om complete zorg op maat te geven.

Ik kon merken dat Nel met veel verschillende mensen heeft gewerkt want ze paste zich snel aan en liet iedereen in haar/zijn waarde. Ze was heel liefdevol naar zowel de baby als mijn zoontje van 20 maanden, en ook ik werd door haar vertroeteld. Niets was haar te gek. Nel heeft veel kennis en deelt dit graag zonder dat ze adviezen opdringt. Ze heeft er alles aan gedaan om ons een fantastische kraamtijd te bezorgen en ontpopte zich naast kraamverzorgende ook als pedagoge, peuterleidster, kok, schoonmaakster en vertrouwenspersoon. De sfeer was heel veilig, heel vertrouwd en bovenal ook heel gezellig. Niet 1 maar zelfs 2 weken een onbekende vrouw in huis is ons uitstekend bevallen. Wilt u met ons contact om meer informatie te krijgen dan is ons emailadres en telefoonnummer bij Nel op te vragen. April/mei 2011 

 

Napels, november 2010

Wow, wat was ik blij toen ik ontdekte dat ik ook in het buitenland kraamzorg kon krijgen! Ik had er al weken van gebaald dat het fenomeen kraamzorg in het buitenland helemaal niet bestaat toen ik eens besloot te googelen op kraamzorg buitenland. Via deze zoekactie kwam ik eerst bij een mogelijkheid die zo belachelijk duur bleek dat het uiteindelijk toch geen mogelijkheid was. En maar goed ook, want daardoor zocht ik verder en kwam uit bij www.kraamzorg-nl.nl, de site van Nel Visser. ‘Maar goed ook’ zeg ik niet alleen omdat de kosten beduidend minder waren maar ook omdat de omschrijving van de aangeboden zorg veel flexibeler was. Ik nam contact op met Nel en van het een kwam het ander. Nel zou bij ons kersverse gezinnetje de kraamzorg komen verlenen. Voor het zover was hielden we contact via de mail en de telefoon. Een ontmoeting van tevoren hebben we niet gehad omdat dat voor mijn gevoel niet nodig was. En toen diende ons lieve meisje, Isabella Augusta, zich aan en belde ik Nel vanuit het ziekenhuis om het grote nieuws te vertellen. Op de dag dat wij uit het ziekenhuis zouden worden ontslagen zou Nel in Napels aankomen. Dat was dus vlot geregeld. Sterker nog, Nel kwam met de kersverse vader mee om ons uit het ziekenhuis op te halen en dat kwam heel goed uit. Er was namelijk geen borstvoedingsbegeleiding in het ziekenhuis en ik had die nacht van tevoren enorm mijn best gedaan om Isabella te voeden maar was daar niet in geslaagd. Nou, Nel die keek, zag en kwam in actie. In overleg met mij en met uitleg van waarom, hoe en wat, zijn we in het ziekenhuis al gaan werken aan de voeding waardoor ik uiteindelijk met een rustig slapend meisje thuis kon komen. Nel nam vanaf dat moment de regie in handen waardoor wij konden bijkomen en konden gaan genieten van een heerlijke kraamtijd!

In de omschrijving op de site geeft Nel aan dat ze flexibel is en niet op de klok kijkt en dat klopt helemaal! Je kunt met Nel alle kanten op, ze is ontzettend behulpzaam, verzorgend en zorgzaam maar daarnaast ook oplossingsgericht, snel denkend, communicatief heel sterk, en ze blijft zolang als het nodig is. Ze verbleef in een hotel maar was elke ochtend om 9u bij ons en ging vaak pas na 22 ‘savonds weer weg. Dat bedoel ik met ‘niet op de klok kijken’! Daarnaast was het gewoon ook heel gezellig om Nel om ons heen te hebben, om nog maar van haar kookkunsten te zwijgen ... Heerlijk, wat hebben wij genoten, gerust, geleerd, gelachen en gegeten.

Mijn vriend is Italiaan en hij begreep al die tijd niet goed waar ik het toch steeds over had met mijn ‘kraamzorg’ maar toen hij Nel zo bezig zag en voelde wat er gebeurde zei hij dat hij blij was dat ik had doorgezet om kraamzorg te regelen. Binnen een uur met Nel had hij het begrepen!!

We hebben een heel fijne tijd gehad met Nel en ik raad iedereen aan die op zoek is naar kraamzorg in het buitenland om met haar contact op te nemen en haar bij jullie thuis haar magic te laten verrichten. Wij zijn in elk geval heel blij dat we hebben doorgezet en dat we haar bij ons mochten ontvangen!

Tante Nel, bedankt hoor Ferdinando, Aurora en Isabella

Napels, november 2010 

 

Ervaring van Sandra en Henk-Erik

"Graag willen we de lezers van deze website laten weten hoe goed de kraamzorg door Nel Visser ons is bevallen.

In maart 2009 is Nel ons in Parijs komen opzoeken voor een kennismaking en om door te nemen welke zorg zij ons zou kunnen verlenen na de bevalling. Dat voelde direct goed en vormde voor ons een geruststelling. Immers, in Frankrijk bestaat er eigenlijk niet zoiets als kraamzorg en familie en vrienden wonen toch op afstand.

Na de bevalling van onze dochter Kamika op 3 juni en enkele dagen in de kliniek, was Nel eigenlijk direct na onze thuiskomst al aanwezig om het ons gemakkelijk te maken en ons met raad en daad bij te staan bij de eerste spannende week thuis met Kamika.

Nel nam ons al het werk in huis uit handen, zodat Sandra na de zware klus van de bevalling alle tijd had om bij te komen en Henk-Erik net die dingen voor het werk kon doen die niet konden wachten. Hierdoor hadden we genoeg energie om lekker onze dochter te kunnen verzorgen. En wanneer we als debuterende ouders twijfelden was Nel er om ons gerust te stellen en uit te leggen hoe we met de situatie om konden gaan. Ze wendde al haar deskundigheid aan om de borstvoeding, die in de kliniek onvoldoende aandacht kreeg, alsnog op gang te krijgen.

De hele week verwende ze ons ook nog eens met lekker eten, van ontbijt op bed tot heerlijk avondeten. We beleefden kortom een hele fijne week en we kunnen haar super de luxe kraamzorg dan ook van harte aanbevelen".

  

Saskia, Therry & Bram Polhout

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Januari 2010 

Omdat er in Dubai geen kraamzorg is en onze familie ook niet in de eerste weken kon komen, was het voor ons enorme uitkomst dat Nel kraamzorg verleent in het buitenland. Het e-mail en telefooncontact voor de bevalling was erg fijn en Nel gaf duidelijke uitleg over wat we van haar zorg konden verwachten.

Onze zoon werd een week eerder geboren dan verwacht, op 1 januari 2010, maar omdat Nel hier rekening mee had gehouden was ze direct beschikbaar. Als kersverse ouders hadden we natuurlijk veel vragen over hoe de verzorging van Bram zou moeten gaan en Nel was hierin een enorme hulp. Borstvoeding, slapen, in bad doen, alles moesten we nog leren en Nel gaf ons goede adviezen en begeleiding hierin. Ze liet ons de regie houden en drong haar mening niet op. Ook checkte ze mijn gezondheid en vooruitgang na de bevalling. En natuurlijk werden ook alle dagelijkse  huishoudelijke taken ons uit handen genomen. Van de was, algemene schoonmaak tot avondeten koken, ontbijt op bed en zelfs verse appeltaart werden door Nel verzorgd.

Voor ons was het een heerlijke week, we hebben uitgebreid de tijd kunnen nemen om kennis te maken met Bram en om te leren hoe voor hem te zorgen. Mochten we het geluk hebben een tweede kindje te krijgen in de toekomst, dan hoop ik dat Nel dan weer beschikbaar is!

"Indien u vragen heeft over onze ervaringen met Kraamzorg NL kunt u bij Nel Visser onze contactgegevens krijgen" 

 

Fam van Eykeren, Dubai Februari 2010

TERUGBLIK  

Het is alweer bijna een maand geleden dat we Nel Visser hebben uitgezwaaid, maar de kraamweek samen ligt nog fris in ons geheugen. Ons eerste contact was via de telefoon, omdat ik twee weken voor de uitgerekende datum belde, had ik niet verwacht dat Nel nog beschikbaar zou zijn. Maar na wat betrokken mailtjes/ smsjes over en weer, stond ze de dag van mijn thuiskomst op de stoep. Uiteraard is dat even spannend, want uiteindelijk heb je elkaar nog nooit ontmoet, maar de klik was er meteen. Nel is een enthousiaste persoonlijkheid en weet goed af te stemmen op de wensen/verwachtingen van het betrokken gezin. In ons geval was het vierde kindje in ons gezin, een drukke bedoeling dus, maar Nel wist haar aandacht goed te verdelen. Het accent lag niet zozeer op de verzorging van de moeder & kind, maar des te meer op extra aandacht voor de andere drie kinderen. (Roel 7jaar, Emma bijna 6 & Anne bijna 3). Naast het verwennen van mij & het meedraaien in de dagelijkse routine van het gezin, ondernam Nel veel ‘extra’ met de andere kinderen. De kids genoten van het koekjes bakken, zwemmen, spelletjes doen ect. en hadden daardoor niet zo in de gaten dat ze mama’s aandacht moesten delen met hun nieuwe zusje.

Elke avond stond er een heerlijke maaltijd op de tafel en na het op bed leggen van de 4 kinderen, was er een moment van rust. Nog even nakletsen en wat voor mij leuk was, was de feedback; soms is het gewoon fijn om te horen dat je goed bezig bent als ouders.

Nel dringt niks op en laat je vrij in je keuzes, ze geeft tips, maar alleen als je er zelf om vraagt. Heerlijk vond ik het dan ook dat ik niet verplicht op bed moest liggen of zo, maar gewoon lekker beneden kon zijn onder de mensen.

Onze kraamweek is door de inzet van Nel heel soepel verlopen en  ieder heeft op zijn eigen manier kunnen genieten. Nel checkt/ koppelt regelmatig terug of alles ‘naar wens verloopt’ en haar manier van communiceren is duidelijk. Hierdoor krijgen misverstanden geen kans en weet je precies wat je aan elkaar hebt. (ook goed voor de kids, die accepteerden haar gezag vanaf dag 1!)

Nel verbleef bij ons in huis, maar dat hebben we niet als belastend ervaren, ze respecteert de privacy van het gezin en trekt zich terug indien nodig. Nel is geen mens van de klok en helpt gewoon waar nodig, ook al betekenen dat soms lange dagen.

Al met al kijken we dus terug op een geslaagde week, dus mochten jullie twijfelen, gewoon doen! En wil je meer in detail weten, kun je ons bereiken via Nel.